Regio7.cat 20/09/2015

On 16 diciembre, 2016

antimosquitos, antipiojos, antigarrapatas

El temor del contagi de polls dispara la venda de productes per combatre´ls

Les escoles eviten els grans contagis a les aules enviant a casa els nens infectats

20.09.2015 | 08:10

ABEL GALLARDO SOTO | MANRESA Pares de la Catalunya Central s’adrecen a farmàcies temorosos que la cabellera dels fills -ara amb l’inici del curs escolar- pugui convertir-se en l’oasi perfecte per als polls. Per aquest motiu la comercialització de repel·lents està a l’ordre del dia i a les farmàcies de punts concorreguts de Manresa, com el passeig de Pere III, en venen uns quinze cada setmana. Aquesta dada denota que a la capital bagenca se’n venen pocs centenars, tenin en compte que hi ha una trentena de farmàcies.

La farmàcia Antoni Nogueras, al barri Vic-Remei de Manresa, explica que han augmentat lleugerament les vendes respecte del setembre de l’any passat. «Sí que hem notat un interès més gran dels pares al nostre establiment per adquirir repel·lents com a mesura de prevenció. Molts cops les vendes durant aquest mes de l’any depenen de les recomanacions dels centres educatius, ara que ha començat el curs escolar», explica el farmacètic responsable, Antoni Nogueras. A la farmàcia Cucurull Anguera, situada a l’extrem del passeig de Pere III que desemboca a la carretera de Vic, asseguren que en les darreres setmanes la comercialització de repel·lents ha crescut i que n’estan venent uns 15 cada setmana. Els treballadors de l’establiment afirmen que no hi ha cap plaga i que les xifres són les habituals en aquest període de l’any. L’interès dels pares per evitar que els fills tinguin polls ha portat aquesta farmàcia a col·locar una bona part dels productes que tenen per repel·lir-los a l’aparador amb un petit cartell per cridar l’atenció: «stop polls».

Els mestres de les escoles de primària controlen que els alumnes no tinguin polls tot el curs

Els petits insectes posen en alerta la comunitat educativa dels centres de primària. La legió de mestres de les escoles no poden fer res contra els exèrcits diminuts que escullen, en molts casos, les aules com a camp de batalla per conquerir caps. Per aquest motiu, la direcció de les diferents escoles envien a casa els nens que en tenen per evitar un contagi massiu i que els alumnes d’una mateixa aula s’acabin contagiant.

Els mestres els temen perquè saben que quan hi ha un nen amb polls, el contagi és molt ràpid. Corre com la pólvora. Per aquest motiu, la immediatesa a l’hora d’actuar és clau per evitar una petita plaga a les aules. Els docents estan en alerta tot el curs. En un dels centres consultats de la Catalunya Central, els responsables han assegurat que en aquesta primera setmana de classes ja han detectat un nen amb polls. Prefereixen no revelar-ho públicament per evitar crear alarma entre els pares. Les escoles tenen un protocol que segueixen exhaustivament en aquests casos.

Empreses comercialitzen tot d’utensilis per resoldre la molèstia dels petits insectes

Pintes, samarretes i fins i tot aspiradors. Recentment han aparegut a les farmàcies tot de productes, a més dels fàrmacs tradicionals, per eliminar els petits insectes. Hi ha tot de consumidors antipolls que estan disposats a comprar els utensilis que faci falta per treure els polls del cap. Tot i que alguna empresa assegura que aquests productes estan trobant un mercat a l’alça, la majoria de les famílies que s’acosten a les farmàcies prefereixen encara fàrmacs i xampús especials.

La farmàcia Vila, de Berga, mostra alguns dels productes que es poden trobar amb la finalitat d’eliminar els polls. «Un dels productes més curiosos és una pinta que detecta els punts del cap on hi ha polls. Quan se’ls troba, s’encén una llumeta i els arrenca dels cabells», explica una de les farmacèutiques de l’establiment, Assumpta Riu.

A part, també hi ha altres pintes menys sofisticades que també tenen la funció de treure els polls dels cabells. «Tenim aquests utensilis a la farmàcia perquè a vegades hi ha gent que en demana, però la veritat és que no són pas productes estrella. Si es tracta d’eliminar els polls, els nostres clients tenen clar que han de venir a comprar fàrmacs per eliminar-los», afirma.

Fa un any que algunes farmàcies venen una samarreta antipolls. La comercializa Stingbye, una empresa de Terrassa que es dedica al tèxtil. «Vam veure que hi havia mercat, així que ens hi vam llançar. Les nostres samarretes porten un repel·lent que no fa cap mena d’olor. Tenen una eficàcia del 94% i això està demostrat per diferents laboratoris. Això sí, serveix per prevenir. Si una persona ja en té, no li fa efecte», explica una de les responsables de l’empresa, Sílvia Oviedo. A part, a Catalunya també hi ha altres empreses que venen productes antipolls, com el d’un aspirador per als cabells.

Comments are closed.